5 simpele financiële tips voor starters

5 financiële tips voor starters

De meeste startende ondernemers vinden het bijhouden van een financiële administratie een hoop gedoe. Het hoort erbij maar heeft niet de aandacht.

Een goede financiële administratie is echter essentieel om inzicht te hebben en houden in het reilen en zeilen van je onderneming.

Hier zijn 5 tips om het simpel te houden.

1 - Maak een begroting.

Bepaal hoeveel omzet nodig is om quitte te spelen en hoeveel je moet uitgeven om je bedrijf te runnen. Splits het budget op in 4 posten:

  • omzetverwachting
  • vaste kosten
  • variabele kosten
  • loonkosten of persoonlijk inkomen

TIP: Met een boekhoudsysteem kun je kosten en baten eenvoudig bewaken. Maar houd het vooral simpel. Een paar cijfers geven al voldoende inzicht. Kies een systeem dat gebruikersvriendelijk is en kan meegroeien met jouw bedrijf.

2 - Kies voor investeren i.p.v uitgeven.

Geef je geld uit aan zaken die op termijn inkomsten opleveren. Iedere uitgave heeft 2 aspecten: korte termijn en lange termijn voordeel. Als je jouw geld besteed aan de tweede categorie, heb je er langer profijt van. Weeg de kosten af t.o.v. de voordelen.

Als een uitgave niet direct bijdraagt tot een verbetering van jouw bedrijf of de kwaliteit van het werk, geef het dan niet uit!

De start van je onderneming is meestal niet het geschikte moment om een flitsende, kostbare computer aan te schaffen of dure zakenreizen te maken. In de opstartfase van een onderneming is kostenbesparing een must.

3 - Bewaar je financiële stukken

Weet je waar alle facturen. rekeningen, bonnetjes, declaraties, bankafschriften en andere financiële documenten liggen? Is alles compleet? Orden ze en bewaar ze op een veilige plaats zodat je ze kunt vinden als het nodig is!

De meest voorkomende redenen om stukken kwijt te raken zijn:

  • ze zijn nooit bewaard (per ongeluk weggegooid)
  • ze zijn bewaard maar je kunt er geen wijs meer uit worden (de schoenendoos)
  • ze zijn goed bewaard op een veilige plek, maar je kunt ze niet meer vinden
  • ze zijn verloren gegaan (per ongeluk in de wasmachine terecht gekomen)

Besteed een paar minuten per dag om documenten op te bergen zodat je niets kwijt raakt.

TIP: er zijn apps voor je mobiele telefoon waarmee je documenten kunt inscannen en kunt bewaren in de cloud of rechtstreeks inlezen een online boekhoudsysteem.

4 - Houd privé en zakelijk gescheiden.

Gebruik aparte rekeningen voor privé en zaak. Je raakt het overzicht gemakkelijk kwijt als je zakelijke uitgaven steeds vanuit de privé-rekening doet. Het is zuur als je na een maand hard werken moet constateren dat er te weinig overblijft voor de uitgaven voor levensonderhoud.

Met een aparte zakelijke rekening (en betaalpas of creditcard) kun je gemakkelijker het overzicht over de zakelijke uitgaven en inkomsten houden.

5 - Wees kostenbewust.

Als bedrijf heb je twee soorten kosten: vaste en variabele kosten.

Vaste kosten heb je altijd, of je nu omzet maakt of niet. Ga op zoek naar goedkope alternatieven: probeer gratis open-source software i.p.v. dure commerciële pakketten. Videoconferencing (Skype, Google Hangouts) i.p.v. afstanden rijden.

Zoek naar diensten met gesloten beurs, wederdiensten. Ga netwerken met andere ondernemers en onderzoek waarmee je elkaar kunt helpen.


Zou je ons willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hiernaast of hieronder (mobiel) voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, bedankt hiervoor.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: