Verkoop je als adviseur of adviseer je als verkoper?

Hoe verkoop je (je) als ICT-adviseur?

De ICT-er van nu is niet meer de contactarme nerd van vroeger. Weggestopt in de kelder van het gebouw, pizza etend achter zijn beeldscherm. De ICT-er van nu is een communicatieve alleskunner. Flexibel, klant- en resultaatgericht en gewend om kennis te delen.

Op de huidige arbeidsmarkt moet je ofwel vakinhoudelijk goed zijn, ofwel goed in het vertalen van ICT naar gebruikersvragen. Liefst beiden. Klanten verwachten een IT-professional die goed luistert, het probleem begrijpt en inspeelt op de behoeften van die klant. Iemand die weet wanneer doorvragen handiger is dan praten over technische details.

Voor jou als ICT professional hebben we training van 6 dagdelen ontwikkeld om de 21e eeuwse vaardigheden eigen te maken. Centraal hierin staan communicatie en presentatie. Hiermee ben je in staat om beter contact te maken met je klant en zelfverzekerder over te komen. Belangrijk hierin zijn je inzichten in eigen kernkwaliteiten en de belangrijkste drijfveren die bepalend zijn voor jouw houding en handelen. En daar begint een goed gesprek mee.

Programma ADVIES!

ADVIES! Is een programma bestaande uit 6 delen waarin de nieuwe 21e-eeuwse vaardigheden centraal staan. Tijdens het programma zelf ligt de nadruk op praktische oefeningen met aandacht voor de belemmeringen en persoonlijke overtuigingen. De theorie wordt als voorbereiding digitaal toegestuurd als thuisstudie.

Blok 1  Mindset: wie ben jij? IT-professional of verkoper?

Jouw mindset bepaalt hoe jij je gedraagt. Een klant voelt haarfijn aan of wat je zegt, aansluit bij wie je bent en wat jou drijft. In dit blok verkennen we jouw eigen mindset: waar ben je goed in, wat vindt je belangrijk en wat is jouw drijvende kracht?

Blok 2  Filters; wat is het echte probleem van de klant?

In de communicatie wordt door onze hersens gefilterd. Je leert hoe je gericht kunt doorvragen om de filters die de ander hanteert, te neutraliseren. We leren je ook hoe je door juist bewust gebruik te maken van filters, de ander op een respectvolle manier kunt beïnvloeden.​

Blok 3  Verbinding met de klant

De wijze waarop je waarneemt uit zich in de taal. Door hierop aan te sluiten, wordt de kwaliteit van onze communicatie beter. Je komt meer in verbinding met de ander. We geven je handvatten om contact te maken, te versterken en te verbreken. Je leert hoe je de behoefte van de ander kunt achterhalen.

Blok 4  Belemmerende overtuigingen aanpakken

Zolang er nog belemmerende overtuigingen zijn, zal een gesprek met een klant zelden het gewenste resultaat opleveren. Er is dan geen verbinding! Pas als jij achter jouw woorden staat, zal het succes opleveren. In dit blok gaan we aan de slag met jouw belemmeringen die het succes in de weg staan.

Blok 5  Presentatie en houding

Je krijgt handvatten om jouw communicatie krachtiger te maken door een combinatie van houding en inhoud. Je zult merken dat kleine aanpassingen een groot verschil uitmaken.

Blok 6  Adviesgesprek in de praktijk

In dit laatste dagdeel gaan we in op het adviesgesprek. Je leert hoe het werkt en hoe je door jouw communicatie aan te passen, een klant kunt helpen bij het kiezen van jouw oplossing.​

Wat brengt programma ADVIES! je?

ADVIES! geeft je inzicht in het communicatieproces en in je eigen vaardigheden op gebied van communiceren en presenteren. Met dit programma krijg je meer zelfvertrouwen en ben je beter in staat jezelf te presenteren als professional. Je kunt beter communiceren en klanten adviseren over de beste oplossing. Zowel voor hen als voor jezelf. Verkopen is niet een ander iets ‘aansmeren’, maar hem of haar helpen met inkopen. Dat is een andere mindset en dus het begin van een relatie, gebaseerd op professioneel advies.

Reactie van een van onze deelnemers:

"Ik heb geleerd om meer geduld op te brengen in een gesprek. Ik luister beter door meer open vragen te stellen en tussentijds te toetsen of ik de ander ook goed begrijp. Ik let op non-verbaal gedrag en de manier waarop de ander iets zegt. Er is meer verbinding, de klant en ik zitten nu meer op één lijn. Onze gesprekken verlopen duidelijk soepeler dan vroeger. Het wordt steeds leuker!".

Chris, developer

Hoe kun je aan ADVIES! deelnemen?

Programma ADVIES kun je op eigen initiatief volgen of via je werkgever. Dit hangt af van de situatie bij je werkgever en je eigen wensen.

Meer weten over ons Programma ADVIES? Vraag de brochure aan of maak een afspraak >