Hoe krijgt u beweging in de zaak?

Reorganiseren op een goede manier!

Je bent ondernemer of manager en je wilt of moet reorganiseren omdat de markt je hiertoe dwingt. Of je kiest strategisch voor een kleinere flexibele organisatie om mee te bewegen met de grillen van de markt. Er kunnen verschillende redenen voor zijn.

Als leidinggevende vraag je jezelf af hoe je dit op een effectieve manier kunt doen waarbij ook recht gedaan wordt aan de situatie en de mensen. Je wilt geen harde sanering maar in gesprek gaan met je medewerkers. Om samen een oplossing te vinden voor de nieuwe situatie. Maar hoe doe je dat?

Programma BEWEEG!:

BEWEEG! Is een programma waarin medewerkers nadenken over hun eigen toekomst. De opzet is als volgt:

Stap 1: Informatiebijeenkomst

Dit is een plenaire bijeenkomst, veelal aan het einde van de werkdag met medewerkers, waarin informatie wordt gegeven over de markt en trends, de situatie van de organisatie en de plannen voor de toekomst.

Stap 2: Keuzedagen - programma KIES!

Tijdens deze 2 dagen, gebaseerd op groepen van ca. 15 personen, wordt gekeken naar de kwaliteiten van de mensen en de mogelijkheden voor een functie binnen het bedrijf, een andere baan of de keuze voor zelfstandig ondernemerschap. Klik hier voor meer informatie over programma kIES!

Stap 3: Evaluatie en advies

Na afloop van de 2 dagen inventariseren wij de wensen en mogelijkheden van de mensen. Deze evaluatie kan het uitgangspunt zijn voor gesprekken met de afzonderlijke medewerkers voor de toekomst en het vervolgtraject.

Wat brengt het programma BEWEEG! je?

BEWEEG! geeft inzicht in de drijfveren en mogelijkheden van medewerkers. Met deze informatie kun je persoonlijke gesprekken aangaan om zo samen een oplossing te vinden voor de situatie. Door deze methode creëer je veel goodwill en de bereidheid mee te denken en te werken aan een goede oplossing. Daarnaast bespaart dit enorm veel kosten voor dure vervolgtrajecten en mogelijke juridische conflicten. En omdat het als organisatie steeds belangrijker wordt om als duurzaam en betrokken werkgever bekend te staan, draagt dit daar zeker aan bij.


Reactie van een van onze opdrachtgevers

"Ik vond het als manager al moeilijk genoeg om de reorganisatie door te voeren. Met het programma BEWEEG! hebben we, op 2 uitzonderingen na, een goede oplossing met iedereen weten te vinden waar we tevreden mee waren. De medewerkers die zijn gebleven zijn veel gemotiveerder en vooral sterker als persoonlijkheid geworden en de anderen zijn op eigen initiatief of in overleg op zoek gegaan naar een andere baan. Enkelen zijn voor zichzelf begonnen en 5 ervan huren we nu in op basis van freelance. Een prachtige constructie en we hebben er enorm veel geld mee bespaard, En nog belangrijker: het proces ging veel sneller en iedereen zit weer op een goede plek. Mooi om te zien!"

Hoe kun je BEWEEG! inzetten voor jouw organisatie?

Programma BEWEEG! Is deels maatwerk voor jouw organisatie. Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden en kansen te bespreken.


Meer weten over het programma BEWEEG!? Vraag de brochure aan of neem contact op >