Van achterstand naar voorsprong! Wat wil jij?

Van Kansarm naar Kansrijk

Wil jij een baan met toekomst in de ICT?

Je hebt geen werk en bent jarenlang actief geweest in de IT-sector. Of je wilt graag een overstap maken naar de ICT. Je merkt dat je met je huidige kennis en ervaring niet voldoende aansluit op de arbeidsvraag van de markt. Dat komt omdat de ICT wereld enorm verandert naar Cloudtechnologie.

Het traditionele systeemdenken maakt voor denken vanuit services. Techniek is niet meer het belangrijkste, want alles is er al of wordt ontwikkeld. Het gaat vooral om de toepassing ervan: informatiebeheersing en –beveiliging optimaal inzetten op bedrijfs- en organisatieprocessen te optimaliseren. En dat vraagt andere kennis, ervaring en vooral vaardigheden: de Certified Cloud Technology Professional.

Certified Cloud Technology Professional

Als Cloud Certified Technology Professional heb je aantoonbare kennis en vaardigheden op het gebied van Cloud concepten en Cloud implementaties. Je kunt de meest gangbare modellen zoals Software-as-a- Service (SaaS), Platform-as-a- Service (PaaS) en Infrastructure-as- a-Service (IaaS), evalueren en toepassen.

Als Certified Cloud Technology Professional ben je bovendien bekend met de specifieke kenmerken, voordelen en doelen die er zijn te behalen met Cloud omgevingen en/of op Cloud gebaseerde oplossingen. Verder ben je in staat om gangbare bedreigingen en aanvallen op Clouddiensten en ondersteunende IT-resources te identificeren. Je weet ook welke beveiligingsmaatregelen er ingezet kunnen worden om het risico te verkleinen.

Programma 'Van Kansarm naar Kansrijk'

Programma 'Van Kansarm naar Kansrijk' is er voor jou als je werk wil maken van een toekomst in de Cloudtechnologie. Naast een vakinhoudelijk deel, word je ook getraind in de nieuwe vaardigheden die nodig zijn in deze nieuwe wereld van de 21e eeuw. Het prgramma bestaat uit:

  • 3-daagse opleiding tot Certified Cloud Technology Professional
  • 3-daagse training 21e-eeuws vaardigheden.
  • E-learning modules en examens

Opleiding Certified Cloud Technology Professional

Programma Van kansarm naar kansrijk! is er voor jou als je werk wil maken van een toekomst in de Cloudtechnologie. Naast een vakinhoudelijk deel, word je ook getraind in de nieuwe vaardigheden die nodig zijn in deze nieuwe wereld van de 21e eeuw. Het programma bestaat uit:

Module 1: Fundamental Cloud Computing

In deze eerste module worden de essentiële concepten en terminologie van Cloud Computing, behandeld, de voordelen, nadelen en de impact van de beslissing om op Cloud Computing over te gaan. De meest gangbare gebruikersmodellen komen aan de orde, zoals Software-as-a-Service (Saas), Platform-as-a-Service (PaaS) en Infrastructure-as-a-Service (IaaS).

Module 2: Cloud Technology Concepts

Deze module behandelt Cloud computing gerelateerde technologische concepten. Je krijgt een goed begrip van de fundamentele mechanismen van een Cloud-platform en hoe de verschillende onderdelen kunnen worden gecombineerd. Je leert hoe je bedreigingen en valkuilen aan kunt pakken.

Module 3: Cloud Technology Lab

Deze module bestaat uit een reeks praktische oefeningen, die speciaal zijn ontwikkeld om het geleerde in module 1 en 2 te toetsen. In de oefeningen (individueel en collectief) moeten een aantal onderling samenhangende problemen in de praktijk worden opgelost. Het doel is te komen tot een analyse, ontwerp en planning voor de implementatie van op Cloud gebaseerde IT-middelen.

21e eeuwse vaardigheden met programma DURF!

Dit programma is mede gebaseerd op de nieuwe 21e-eeuwse vaardigheden en behandelt deels de theorie die digitaal wordt toegestuurd als thuisstudie (e-learning). Tijdens de 3 dagen zelf ligt de nadruk op praktische oefeningen met aandacht voor de belemmeringen en persoonlijke overtuigingen.

Module 1: Mindset en creatief denken.

Hier gaat het om jou als persoon. Hoe autonoom handel jij? Wat is jouw identiteit? Wat drijft jou? Wat zijn jouw talenten en vaardigheden? Hoe zet je jouw persoonlijke creativiteit in om verder te komen? Wat kun jij inzetten om een succesvolle Cloud professional te worden?

Module 2: Communicatie en samenwerken.

Deze dag staat in het teken van communiceren en relaties. Hoe communiceer je? Hoe ga jij verbinding aan? Hoe ga je samenwerken of netwerken? Hoe zet je persoonlijk leiderschap in om jouw rol te pakken en projecten tot een succes te brengen?

Module 3: Presentatie en persoonlijk ondernemerschap.

Hoe manifesteer jij jezelf? Hoe presenteer je jezelf en hoe ontwikkel je de perfecte pitch? Hoe verkoop je jezelf en maak je van je persoonlijkheid een merk? Hoe ga je je doelen bereiken en wat heb je nodig om succesvol te zijn?

Wat brengt programma KANSRIJK! je?

KANSRIJK! Geeft je een enorme voorsprong in de wereld van Cloudtechnologie waarmee je de kans op een uitdagende baan vergroot! Als Cloud Certified Technology Professional heb je aantoonbare kennis en vaardigheden op het gebied van Cloud concepten en Cloud implementaties. Daarmee ben je een professionele gesprekspartner van collega’s, management en klanten.

Met de geleerde 21e eeuwse vaardigheden ben je in staat professioneel te communiceren, samenwerken en creatieve oplossingen te bedenken.

Met je ontwikkelde persoonlijk ondernemerschap krijg je meer zelfvertrouwen en ben je beter in staat jezelf te presenteren en samen te werken met collega’s of specialisten. Je hebt de basis voor een toekomst in de ICT, waar je zelf aan het stuur staat.

Reactie van een deelnemer:

"Ik ben 62 jaar. Eerlijk gezegd gaf ik mezelf geen kans meer op een baan. Ik heb me suf gesolliciteerd. Toch ben ik gestart met het programma KANSRIJK!. Ik was wel een beetje sceptisch, maar ik heb meer geleerd over mezelf dan de afgelopen periode. Mijn zelfvertrouwen nam toe en dat resulteerde binnen 2 maanden in een nieuwe baan. Geweldig gewoon. Ik doe weer mee!”

profile-pic

Dit jaar heb ik een training voor persoonlijke vaardigheden mogen volgen bij BuroGrijs. De training werd gegeven door Ton van Kattenbroek en Jan Langedijk. Ze wisten precies alle pijnpunten boven water te krijgen en om de kandidaten te motiveren om hier een positieve draai aan te geven. De professionaliteit en inzet van Ton en Jan heeft mij sterk gemotiveerd om de volgende stap te nemen in mijn carrière. Deze heren weten echt wat ze doen en ze doen het goed!

Patrick Meijer , Projectmanager
profile-pic

Verhelderend, leerzaam en gericht op de toekomst.

In de praktijk vond ik het lastig om mezelf te presenteren met mijn sterke én mijn zwakke punten. De training heeft me bewust gemaakt van het belang van prioriteiten stellen in je leven. Wat is belangrijk en wat niet. Communicatie vind ik erg belangrijk omdat het leidt tot een goede verhouding met mensen. Dag 3 over presentatie vond ik uitdagend en vernieuwend. Schreeuw 't maar uit wie jij bent !!

De training heeft het me meer zelfvertrouwen gebracht. Ik durf me nu te laten zien zoals ik ben! Ik kan de training dus van harte aanbevelen.

Len Lockhorst ,
profile-pic

Inspirerend!

Deze training heeft me veel inzicht opgeleverd. Heerlijk om met communicatie aan de slag te gaan. Merkte wel dat ik mij verder wil verdiepen in het NLP om zo nog effectiever te communiceren. Qua presenteren heb ik gemerkt dat er voor mij een wereld te winnen is. Echt een mooie uitdaging.

Aan iedereen die meer wat effectief communiceren en presenteren aan de slag wil, kan ik deze training aanbevelen.

Jan Visser ,

Hoe kun je deelnemen aan programma KANSRIJK?

Programma KANSRIJK! kun je op eigen initiatief volgen of, als je zonder werk zit, via UWV/WerkgeversSteunpunt bij jou in de buurt. In dat geval kun je gebruik maken van de opleidingsvoucher die zijn beschikbaar stellen*.

*onder voorbehoud, afhankelijk van de persoonlijke situatie, te beoordelen door UWV.

Meer weten over het project "Kansrijk"? Vraag de brochure aan of maak een afspraak >