Hoe maakt u medewerkers enthousiast voor de verandering?

Organisatieverandering: hoe neem je ze mee?

Je bent ondernemer of manager in een veranderende organisatie. je wilt dit proces graag met je bestaande medewerkers doen. Maar hoe krijg je mensen mee die al jaren onderdeel zijn van dezelfde processen? Is het mogelijk om mensen te overtuigen dat veranderen echt nodig is om te kunnen overleven als organisatie? Hoe stimuleer je eigen verantwoordelijkheid en persoonlijk ondernemerschap?

Als leidinggevende vraag je jezelf af hoe je dit op een effectieve manier kunt doen zonder dat medewerkers hun hakken in het zand zetten. Het is de kunst om mensen op de juiste manier aan te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid en ze het plezier te geven van hun belangrijke rol in de nieuwe tijd. Maar hoe doe je dat?

Programma VERANDER!:

VERANDER! Is een programma waarin medewerkers gestimuleerd worden in hun persoonlijk ondernemerschap en nadenken over hun eigen rol en toegevoegde waarde in de nieuwe organisatie. De opzet is als volgt:

Stap 1: Informatiebijeenkomst

Dit is een plenaire bijeenkomst, veelal aan het einde van de werkdag met medewerkers, waarin informatie wordt gegeven over de markt en trends, de strategische keuze van de organisatie, de veranderingen en de plannen voor de toekomst.

Stap 2: Motivatiedagen - programma DURF!

Tijdens deze 3 dagen, gebaseerd op groepen van ca. 15 personen, wordt gekeken naar de kwaliteiten van de mensen en hun mogelijkheden en ambities voor een functie binnen de vernieuwde omgeving. Het gaat om de aansluiting van de bedrijfsstrategie met de persoonlijke dromen. Dit programma is mede gebaseerd op de nieuwe 21e-eeuwse vaardigheden en is gericht op persoonlijk ondernemerschap van medewerkers.

Stap 3: Evaluatie en advies

Na afloop van de 3 dagen inventariseren wij de kansen en de mogelijkheden van de mensen. Deze evaluatie kan het uitgangspunt zijn voor gesprekken met de afzonderlijke medewerkers voor de toekomst en het vervolgtraject.

Reactie van één van onze opdrachtgevers

"We hadden een behoorlijke uitdaging om onze medewerkers mee te krijgen in het veranderingstraject. Ook spannend om met externe hulp te doen. We werden getipt dat we eens moesten praten met Burogrijs. Dat hebben we gedaan. Samen met 2 adviseurs hebben we een maatwerkprogramma opgesteld en zijn zij in staat geweest om met het programma VERANDER! de mensen mee te nemen in de verandering. Ze hebben de juiste snaren weten te raken en bijna iedereen weten te motiveren. Uiteindelijk hebben 4 mensen zelf besloten weg te gaan. Maar dat hou je toch. Nu hebben we een supergemotiveerd team staan en wordt er veel meer meegedacht met ons. Prachtig!”

Wat brengt programma VERANDER! je?

VERANDER! geeft je inzicht in de drijfveren en mogelijkheden van medewerkers met als doel het beste uit de mensen te halen zodat ze in staat zijn mee te gaan in de verandering van de organisatie. Met deze informatie kun je persoonlijke gesprekken aangaan om zo samen te kijken naar de juiste functie en verantwoordelijkheden. Door deze methode creëer je veel goodwill en de bereidheid mee te denken en mee te gaan in de nieuwe uitdagingen. Daarnaast groeien de medewerkers als persoon en als professional wat de nieuwe organisatie zeker ten goede komt.

Hoe kun je VERANDER! inzetten voor jouw organisatie?

Programma VERANDER! Is deels maatwerk voor jouw organisatie. Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden en kansen te bespreken.

Meer weten over ons programma VERANDER? Vraag de brochure aan of maak een afspraak >