Communiceren is denken en doen, snappen en aanpakken.

Communicatie in de praktijk, gebaseerd op de juiste kennis

Wij communiceren wat af in ons leven. De meesten hebben daar niet voor geleerd. Iedereen doet maar. Naar eigen inzicht en gevoel. Maar in de praktijk blijkt het vaak niet mee te vallen.

Om te weten waar het mis kan gaan, is het goed wat meer te weten over de theorie van communicatie. Over hoe ons brein werkt, waarom we niet alle informatie verwerken, waarom onze gedachten zo’n grote invloed hebben en welke invloed ons gevoel heeft. 100% communicatie is nu eenmaal niet mogelijk. Het is de kunst om miscommunicatie zoveel mogelijk te beperken.

Communiceren leer je echter niet vanuit een boek. Net zoals je zwemmen niet in de bibliotheek kunt leren. Oefening baart kunst! De kunst van het communiceren in dit geval.

Communicatie is denken en doen, snappen en aanpakken.

Iedereen heeft zijn eigen manier van leren. De éen leert de methodes het liefst uit het hoofd, een ander hoort graag hoe iemand het uitlegt en weer een ander leest de theorie het liefst meerdere malen zorgvuldig door.  

In onze trainingen combineren we al deze leerstijlen. De theorie volg je online, in je eigen tempo. Onze online trainingen zijn modulair gebouwd. Dat betekent dat ieder onderwerp apart wordt behandeld en afgerond.

Onze theorie is compact en concreet, voorzien van videofilms en illustraties. Om het duidelijk te maken. De essentie van communicatie en het specifieke onderwerp staat centraal. Zo krijg je sneller en vooral beter inzicht in de werking van communicatie en wat daar allemaal bij komt kijken. Geen wetenschappelijke verhandelingen, maar wel wetenschappelijk onderbouwd.

Onze manier van trainen: praktisch, effectief en vooral leuk om te doen!

Als je onze online-trainingen volgt dat ga je al beter snappen hoe het werkt. Waar valkuilen zijn en hoe je patronen kunt herkennen. Maar weten alleen is niet genoeg. Voor effectief leren communiceren is er meer nodig dan de theorie alleen. Het gaat vooral ook om het toepassen. Want blijkt vaak lastiger dan je denkt, of inmiddels al weet. Communicatie train je het beste in de praktijk. Gewoon door het te doen. Onze praktijkdagen zijn daarvoor de uitgelezen mogelijkheid. 

Tijdens deze dagen ga je op een leerzame en leuke manier aan de slag met je eigen communicatiestijl, je leert hoe je verbinding maakt met een nader, hoe je jezelf presenteert in een groep en hoe je communicatie kunt inzetten om jouw doel te bereiken. Onze trainers trainen en coachen je de gehele dag. Je gaat zelf aan de slag met medecursisten, de trainers geven voorbeelden, je wordt uitgedaagd en er zijn leuke theatervormen om communicatie in de praktijk te brengen.

Meer weten over onze communicatietrainingen?

Meer weten over de praktijkdagen?

burogrijs geeft kleur aan communicatie

Burogrijs maakt communicatie persoonlijk. Zowel in teams als individueel. Wij werken graag met mensen en organisaties die zich blijvend willen ontwikkelen. Burogrijs is een professionele advies- en opleidingsorganisatie met ruim 10 jaar ervaring in het ontwikkelen en verzorgen van opleidingen op gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten over burogrijs?

Communicatie is maatwerk

Communicatie begint bij jou. Daarom werkt Burogrijs vanuit een persoonlijke benadering. Onze programma’s zijn altijd op maat, omdat ieder mens uniek is.

Burogrijs is licentiepartner van EnergyDrives® 

Contact:
Ton van Kattenbroek: 06-55795071
Jan Langedijk: 06-45669074
Email: buro@burogrijs.nl