Communicatie is pas waardevol als het persoonlijk is.

Onze trainers

De trainers van burogrijs: ervaren, integer, persoonsgericht en effectief:

Jan Langedijk, Loopbaanprofessional, trainer en coach

Jan Langedijk is ruim 30 jaar werkzaam geweest in de ICT sector, in eerste instantie als technisch consultant later in leidinggevende functies. In die rol werd hem duidelijk dat het samenwerken met en begeleiden van mensen hem meer energie gaf dan in zijn eentje technische problemen op te lossen. 

Hij raakte gefascineerd door de manier waarop organisaties werken. Maar ook hoe mensen (inclusief hijzelf) in elkaar zitten. Waarom doen ze wat ze doen? Waarom werkt de ene stijl van leidinggeven wel en de andere niet? Waardoor raken mensen bevlogen? Allemaal vragen die er toe hebben geleid om een carrièreswitch te maken

Vanaf 2007 heeft hij zich gespecialiseerd in het trainen en coachen van medewerkers op het gebied van communicatieve vaardigheden. De cultuur van de organisatie en de waarden en normen van de individuele medewerkers zijn een belangrijk aandachtspunt voor hem. Op dit moment is hij als senior-consultant e-learning werkzaam bij een bedrijf dat digitale leeromgevingen ontwikkelt voor bedrijven.

Jan is internationaal gecertificeerd NLP trainer en een aantal jaren werkzaam geweest als Loopbaanprofessional (CMI en Noloc gecertficeerd).

Vanuit zijn eigen praktijk Richtinggevers begeleidt hij sinds 2010 mensen bij het in handen nemen van hun eigen leven en loopbaan. Hij help (IT-)professionals zich verder te ontwikkelen zodat ze weer plezier in hun werk krijgen, nieuwe vaardigheden leren of werk vinden dat beter bij ze past.

Jan is iemand die goed kan analyseren en structureren. Hij dringt snel door tot de kern en legt zo nodig de vinger op de zere plek. Zijn persoonlijke drijfveer is mensen bewust maken van de keus om het leven te leiden vanuit hun eigen autonomie, in verbinding met de wereld om hen heen. Communicatieve vaardigheden zijn daarbij cruciaal.

Kennis en ervaring

Meer informatie: www.richtinggevers.nl of nl.linkedin.com/in/janlangedijk


Ton van Kattenbroek, Communicatieadviseur, trainer en coach

Ton van Kattenbroek heeft meer 35 jaar ervaring in de communicatie. Als interimmanager marketingcommunicatie werkt hij momenteel aan de universiteit. Als ondernemer is hij actief met zijn communicatiebureau Commotion. Ton is gespecialiseerd in het concretiseren van de identiteit van mens en organisatie, waarbij de creatieve vertaalslag naar imago en presentatie centraal staat.

Ton is een positief, integer en creatief mens die in staat is om in korte tijd kansen en uitdagingen in beeld te brengen, verbindingen te leggen met kansen en mogelijkheden en op een praktische manier, effectieve oplossingen te realiseren. 

Zijn interesse voor mens en maatschappij, psychologie en gedrag, beeld en beweging, maakt van hem een bijzondere trainer en coach die persoonlijk heeft ervaren hoe waardevol het is om de balans te vinden tussen ondernemerschap, persoonlijke relaties en zijn eigen identiteit.

Als ondernemer is Ton al meer dan 20 jaar actief met zijn communicatiebureau. Met ervaring als initiatiefnemer, manager en ondernemer kent hij de dagelijkse praktijk van het ondernemen en heeft hij extreme groei (meer dan 16 FTE in minder dan 3 jaar) en sterke krimp (tot zelfstandig professional) aan de lijve ondervonden.

Hij weet als geen ander hoe het is om met veel passie bezig te zijn en te blijven, ondanks moeilijke omstandigheden zoals krimpende markten, minder geslaagde investeringen en keuzes die anders uitpakten dan gedroomd. Naast zijn opleidingen in marketing, communicatie en ondernemerschap, heeft Ton zelf aan diverse trainings- en coachingprogramma’s

Kennis en ervaring

Meer informatie: www.commotion.nl of nl.linkedin.com/in/tonvankattenbroek/nl