Meer inkomen via je website. Hoe doe je dat?

Meer inkomen met je website

Als je op internet rondkijkt zie je heel veel websites met het karakter van een brochure.

Ze beschrijven de producten en diensten, geven achtergrond informatie over het bedrijf en de ondernemer en vermelden hoe je contact kunt leggen.

Zo'n website is nogal statisch en komt daardoor niet hoog in de zoekresultaten van Google. En dat is jammer! Een goede website met actuele inhoud kan extra omzet en meer inkomen opleveren! In dit artikel beschrijven we de 5 elementaire stappen.

1 - Jouw doelgroep naar je website lokken

Er zijn talloze boeken over dit onderwerp geschreven. Zie ook het artikel over bloggen. Maar voordat je hiermee begint is het belangrijk om te bepalen:

  • Wie is jouw doelklant?
  • Waar kun je hem/haar online vinden?
  • Waarin is hij/zij geïnteresseerd?

Het gaat immers om het bereiken van je doelklant! Iedere andere bezoeker is mooi meegenomen maar de vraag is of jouw aanbod wel aansluit op de behoefte van deze toevallige klant.

Door het publiceren van artikelen en inzetten van Social Media binnen jouw doelgroep kun je gericht bezoekers naar je website lokken. Je kunt daarnaast nog gebruik maken van betaalde advertenties op Facebook en Twitter om een groter gedeelte van jouw doelgroep te bereiken.

2 - Inschrijvers op jouw nieuwsbrief krijgen

Je hebt bezoekers naar je website weten te lokken. Missie geslaagd! Of toch niet?

Ja, de statistieken van je website laten zien dat het bezoek is toegenomen. Maar als de nieuwe bezoekers niet meteen de eerste de beste keer jouw producten of diensten kopen, dan levert het niet meer inkomen op en is het maar de vraag of ze nog een keertje terugkomen.

De praktijk leert dat er zo’n 7 tot 10 contactmomenten nodig zijn voordat een potentiële klant een koopbeslissing neemt. De vraag is dus: hoe krijg je de kans om die contactmomenten te creëren, als je niet weet wie het is?

​Het antwoord is simpel: door hem te vragen zijn naam en emailadres achter te laten in het gastenboek, jouw e-maillijst.

Maar hoe krijg je iemand zover? Niemand zit op meer e-mail te wachten toch? En er zijn veel te veel websites die om e-mailadressen vragen. Of niet?

​Het gaat er dus om ervoor te zorgen dat de bezoeker het de moeite waard vindt om het tòch te doen. Dat doe je door iets aan te bieden als tegenprestatie. Iets dat voor jouw doelgroep waardevol is.

​Dat kan zijn een e-book, een video-training, de tekst van een interview, een samenvatting, etc.

​Zorg er wel voor dat het inschrijfformulier direct in het oog springt bij het eerste bezoek aan jouw website. Bijvoorbeeld op de homepagina en in de sidebar van jouw blogpagina. Of gebruik een pop-up formulier. Laat de bezoeker niet ontsnappen: inschrijven op de e-maillijst is nu prioriteit nummer 1!

​3 - Jouw nieuwsbrief laten lezen

Je hebt inmiddels honderden e-mailadressen verzameld en iedere 2 weken stuur je ze een nieuwsbrief.

De bedoeling is nu dat hij of zij nieuwsbrief gaat lezen. De ervaring leert dat 33% van de ontvangers een nieuwsbrief opent op basis van de onderwerpregel. Besteed daarom aandacht aan het kiezen van een goed onderwerp van jouw nieuwsbrief.

Dus niet:

  • "Nieuwsbrief 3 april 2015” of
  • “Nieuwsflits nr. 16”

maar bijvoorbeeld:

  • “Het geheim van succesvol ondernemen”
  • “7 valkuilen bij sollicitatiegesprekken”
  • “Hoe je jouw streefgewicht bereikt met 10 minuten per dag”

Het percentage lezers is ook afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop je de nieuwsbrief verstuurd. Als de ontvanger druk bezig is of moe is, dan zal jouw nieuwsbrief niet gelezen worden. Mailchimp adviseert rond 10:00 uur  ’s ochtends omdat je dan het hoogste openingspercentage hebt.

4 - Waarde leveren

Stap 3 lijkt gelukt. Wat nu? Twee-derde van de lezers opent een nieuwsbrief echter niet vanwege het onderwerp. Ja, misschien de eerste paar nieuwsbrieven maar daarna kijkt men eerst naar de afzender en dan naar het onderwerp. Als de afzender een goede reputatie heeft wordt de nieuwsbrief gelezen. Zo niet dan verdwijnt ie in de prullenbak. Of erger nog, de ontvanger meldt zich af. Je bent hem kwijt, terug bij af!

Reputatie opbouwen doe je door waarde te leveren. Waardevolle informatie waar de lezer wat aan heeft. Dat kan op 2 manieren:

  1. Door artikelen te delen vanuit jouw blog. Daarmee biedt je jouw abonnees het gemak van een seintje te krijgen als er een nieuw artikel is gepubliceerd en de zekerheid dat ze niets missen.
  2. Door exclusieve waarde bieden die alleen abonnees krijgen en lezers van jouw blog niet. Dit kunnen bijvoorbeeld artikelen zijn die je elders hebt gepubliceerd of artikelen van anderen die jou inspireren. Een ander voorbeeld is het aanbieden van een korting op een product of dienst tijdens een promotiecampagne.

5 - Verbinden

Onze hersens kennen een rationele kant en een emotionele kant. Het beoordelen van ‘waarde’ is een rationeel proces. Het nemen van een koopbeslissing is vooral een emotioneel proces. Mensen kopen van mensen die ze kennen, aardig vinden en vertrouwen. Daarvoor is het nodig om een persoonlijke band op te bouwen.

Laat zien dat je een persoon van vlees en bloed bent. Deel persoonlijke ervaringen, ook die waarin je fouten hebt gemaakt en hebt geleerd hoe het wel moet. Dat maakt dat iemand zich met jou kan identificeren.

Als je communiceert met de ander gebruik dan spreektaal i.p.v. taalkundig verantwoorde schrijftaal. Spreek hem of haar persoonlijk aan alsof het een goede bekende is.

Nodig jouw lezers uit tot een dialoog n.a.v. jouw nieuwsbrief of artikelen. Ook al reageren ze niet, alleen al de vraag om te reageren verbindt.

Gebruik verhalen en metaforen in jouw communicatie. De ervaring leert dat lezers dan meer tijd aan je artikelen besteden en een groter percentage het artikel uitleest.

Meer inkomen

Als je bovenstaande 5 stappen implementeert, worden bezoekers abonnees en vervolgens trouwe lezers en fans van jouw artikelen. Ze leren je te waarderen als persoon en worden jouw klant. Op deze manier gaat je website meer inkomen opleveren.


Zou je ons willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hiernaast of hieronder (mobiel) voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, bedankt hiervoor.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: