Nog even en dan ben ik succesvol!

Ik heb me een tijd geleden opgegeven voor een cursus die mijn toekomst gaat veranderen en er voor gaat zorgen dat mijn dagen als sappelend ondernemer voor eens en voor altijd voorbij zijn!

Eindelijk voldoende inkomen om mijn tweedehands Prius in te ruilen voor een vette Tesla S. En weer een keer lekker samen op vakantie, daar zijn we wel aan toe na al die jaren! Ik heb al twee lesdagen gehad, er volgen er nog zeven. Ik kan niet wachten!

En het is zo simpel: één cursus van nog geen vijfduizend Euro en je omzet gaat met 1000% omhoog. Nou hoef ik geen tienmaal zo’n hoge omzet; vijfmaal is meer dan genoeg. Dus dat zou dus zeker geen probleem moeten zijn. Die cursus verdient zich in no-time terug!

De beste worden in je niche

En weet je nog leuker is? De klanten komen naar me toe in plaats van dat ik er achteraan moet jagen. Gewoon een kwestie van gevonden worden! De beste worden in je niche. En als je de niche maar klein genoeg kiest is iedereen de beste! Kijk, dat leren ze je niet op school! Mooi dat het zo werkt want verkopen is niet echt mijn ding.

Expertstatus

Dus heb ik de afgelopen week een e-book geschreven om weg te geven als ze hun e-mailadres invullen. Ik ben aan het bloggen geslagen. Best veel werk om iedere week een nieuw artikel te schrijven. Maar ja, als je de expert wilt zijn, dan moet je wel wat te melden hebben. O ja, de website moest wel iets aangepast worden (ik had nog geen blog), maar gelukkig kan ik dat zelf. De website moest toch aangepast worden want tegenwoordig surft iedereen op zijn mobiel.

Nieuwsbrief

Komende week ga ik de eerste nieuwsbrief maken en opsturen naar de adressen die ik al verzameld heb. Het zijn er nog wel niet zoveel, maar het begin is er. Gewoon een kwestie van volhouden en iedere week een nieuwe maken.

Social Media

Elke morgen, nog voor ik aan het werk ga, zet ik een stuk of tien berichten klaar voor Twitter zodat mijn volgers op mijn website gaan kijken. Ik zit al op LinkedIn en Facebook maar moet me nog verdiepen in Google+. Ik hoor ook dat Pinterest belangrijk gaat worden dus misschien ga ik me daar ook nog in verdiepen.

Video

Binnenkort krijg ik de lesdag over video. Dat is dé manier om je diensten aan de man te brengen tegenwoordig. Ik heb alvast apparatuur gekocht: een goede camera, een opspeld-microfoon en software om er een professioneel filmpje van te maken. Geen half werk, daar houd ik niet van, dat geeft niet de goede uitstraling naar mijn klanten! Kwestie van leren hoe die video-software werkt. Iedereen doet het, dus het kan niet moeilijk zijn. Toch?

Kortom, het kost nogal wat tijd maar geeft wel heel veel energie. Je bent nu tenminste bezig met het opbouwen van je eigen bedrijf. En die technische dingen heb ik sowieso altijd al leuk gevonden. En als de klanten toch op mij afkomen hoef ik niet de deur uit, dus dat scheelt weer tijd.

Prioriteiten stellen

Laatst belde een klant op om een afspraak te maken. Dat is wel lastig nu ik zo druk ben. Gelukkig vond ik nog een gaatje in mijn agenda en kwam het hem ook wel goed uit dat het niet op korte termijn kon. Want ja, de cursus vind ik belangrijk en dan moet je nou eenmaal prioriteiten stellen.

Het is trouwens nog maar de vraag of dit wel het soort klanten is dat bij mijn niche en aanbod past. Maar goed, dat krijgen we in les drie. Even geduld!

UPDATE

Ook de lessen die volgden gaven me zoveel inspiratie dat ik nu fulltime bezig ben met het promoten van mijn bedrijf. Ik ben ook weer begonnen met zelf stappen zetten in de markt want na een paar weken merkte ik dat de omzet lang niet zo groeide als werd beloofd.

En daar zit ik dan. Hoe nu verder? Wat is er over van die beloftes? Ik zal het uiteindelijk toch zelf moeten doen: verkopen van mijn mooie producten. Maar ja, dat vind ik wel lastig….

Herkenbaar?

Is het bovenstaande verhaal herkenbaar? Vast wel. Uiteindelijk moet je het zelf doen. Jouw onderneming draait om jou! De cruciale vraag is: wat houd je tegen om succesvol te zijn? Begint het succes bij jezelf?


Zou je ons willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hiernaast of hieronder (mobiel) voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, bedankt hiervoor.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: