Hoe breng jij beweging in de zaak?

De arbeidsmarkt is in beweging. Hoe zit het met jou als werknemer of werkgever?

De arbeidsmarkt is sterk in verandering. Dalende werkloosheid en krapte op de arbeidsmarkt brengen alles weer in balans. Een vragende werkgever is nu in gesprek met een vragende werknemer. Hoe zorg je ervoor dat je beiden tevreden bent en blijft? Als medewerker heb je zo je eigen redenen om voor een bepaalde werkgever te kiezen. En andersom ook. Hoe zorg je ervoor dat je samen verder komt in resultaat, groei en ontwikkeling?

Mobiliteit betekent in beweging komen. Als werknemer en als werkgever.

Mobiliteit heeft te maken met in beweging komen, of dit nu intern of extern gericht is. In de praktijk heeft men het vaak vooral over mobiliteit wanneer men afscheid wil nemen van medewerkers. Daardoor heeft mobiliteit vaak een negatieve bijklank voor medewerkers. Mobiliteit gaat echter veel verder. Het is ook de mate waarin mensen bereid en in staat zijn ten behoeve van zichzelf en/of de organisatie binnen de arbeidsmarkt te veranderen van functie, van werkgever, van beroep, van regio, van sector of een combinatie van deze aspecten.

Vormen van mobiliteit

Mobiliteit kan leiden tot het realiseren van een groot aantal doelstellingen, zoals het bieden van loopbaanmogelijkheden voor medewerkers, het vergroten van employability, het optimaal benutten van het menselijk potentieel voor de organisatie en het aantrekken en behouden van goede medewerkers. Op basis van deze doelstellingen onderscheiden wij 3 fasen van mobiliteit, waarbij samen wordt gezocht naar de optimale oplossing als het gaat om persoonlijke en organisatieontwikkeling:

  1. 1
    Interne mobiliteit: een andere functie die beter past bij je wensen en competenties
  2. 2
    Externe mobiliteit: een functie bij een ander bedrijf, gewenst of noodzakelijk
  3. 3
    Externe mobiliteit: de stap naar zelfstandig ondernemerschap

Wanneer je als werknemer of als werkgever serieus werk wilt maken van de diverse vormen van mobiliteit in samenhang met de doelstellingen van jezelf of je organisatie, dan is het goed hier samen over in gesprek te gaan en te starten met 1 van onze programma’s:

KIES!: Welke stap zet JIJ?

Carriere 2.0

Dit 2-daagse premobiliteit programma helpt medewerkers van bedrijven keuzes te maken voor een carrière in loondienst of als zelfstandig ondernemer. Dit programma kan ook voor bedrijven op maat worden aangepast als in-company versie, afhankelijk van de doelstelling van het betreffende bedrijf.

Lees verder ....

DURF!: Ben JIJ de kern van de zaak?

Dit 3-daagse persoonlijke programma laat je diepgaand ervaren waar jouw drijfveren liggen, welke waarden jij hanteert en hoe jij je daarmee op een congruente manier naar buiten presenteert. Kortom, jouw 'persoonlijk kompas'.

Lees verder ....

START!: Heb JIJ jouw zaak op orde?

Dit 2-daagse programma gaat verder waar DURF! stopt. Het helpt je om financieel inzicht te krijgen in jouw ondernemerschap. Welke investeringen zijn nodig en wat betekent dit voor jouw eigen positie? Tenslotte besteden we aandacht aan het Business Plan waarop jouw onderneming is gebaseerd. Een essentiële basis voor het verkrijgen van startkapitaal.

Lees verder ....