Wil jij zelfstandig gaan ondernemen?

Waarmee ga jij succesvol worden?

Je hebt de keuze gemaakt om voor jezelf te beginnen. Alle seinen staan op groen. Maar hoe begin je succesvol en zorg je voor een solide basis van je bedrijf? Zowel financieel als zakelijk? In welke business kun je succesvol zijn en waar liggen jouw kansen?

Programma START! richt zich op mensen die gaan starten als ondernemer. Voortbouwend op de onderwerpen van het programma DURF gaat het hier vooral om het opzetten van een business plan en de financiële ondergrond. Dit zijn belangrijke pijlers voor een goede onderneming. Ook financiële instellingen vragen steeds meer om een businessplan met financiële verantwoording en inzichten.

START! programma:

START! Is een 2-daags programma (als vervolg op DURF!) waarin naast de persoonlijke kleur en kracht, aandacht wordt besteedt aan je businessplan en je financiële plan. Deze 2 specifieke trainingen worden door specialisten uit de praktijk verzorgd.

Dag 1: Business Plan

Wat is jouw doelgroep? Welke toegevoegde waarde lever jij? Wie zijn je concurrenten? Hoe ga jij de markt veroveren? Allemaal zaken die onderdeel uitmaken van jouw succesverhaal: het Business Plan

Dag 2: Financieel Plan

Hoeveel wil jij gaan verdienen? Wat wordt jouw uurtarief? Welk verdienmodel ga jij hanteren? En kun je daar uiteindelijk van leven? Hoeveel moet je investeren om te kunnen starten en hoe verkoop je dat aan jouw bank?

Dit programma wordt door externe specialisten verzorgd.

Wat brengt programma START! je?

Als aanvulling op het programma DURF!, waar je inzicht krijgt in je eigen drijfveren en mogelijkheden, gaat het in deze 2 dagen van START! om de zakelijke kant van je onderneming. Je gaat je markt in kaart brengen en kansen zoeken met wat jou onderscheidt. Je gaat doelgroepen definiëren naar behoeftes en je producten of diensten optimaal afstemmen op de klantvraag, om zo een grotere kans op succes te hebben. De 2e dag breng je je financien in kaart, de motor van je bedrijf. Je krijgt inzicht in je situatie, de balans, investeren en het schrijven van je financiële plan. Vooraf financiële instellingen vragen hier steeds vaker om.

Reactie van een van onze deelnemers:

"Het START! programma heeft me veel inzicht gegeven. Goed om de zaken eens goed op een rijtje te zetten. Wel confronterend om er achter te komen dat ik te weinig stil sta bij de zakelijke kanten van mijn bedrijf."

Hoe je kunt deelnemen aan het programma START!

Programma START! kun je op eigen initiatief volgen of via je werkgever. Dit hangt af van de situatie bij je werkgever en je eigen wensen.

Meer weten over ons Programma START!? Vraag de brochure aan of maak een afspraak >