De 8 handigste WordPress plug-ins

Jaren geleden toen ik mijn woonkamer aan het verbouwen was, zei iemand tegen mij: "Dat doe je helemaal verkeerd, dat moet je LATEN doen!"

Datzelfde geldt voor ondernemers die hun eigen website ontwerpen en bouwen. Dat moet je niet zelf doen maar uitbesteden aan vakmensen. Aan iemand die daarvoor heeft geleerd.

Nu snap ik ook wel dat je als beginnend ondernemer gewoon niet altijd de financiële ruimte hebt om alles uit te besteden. Als je een beetje handig bent met de computer dan is het aanlokkelijk om kosten te besparen door een deel zelf te doen.

Goed, je bent nu gewaarschuwd. Als je dan toch besluit om zelf aan te slag te gaan met je website, maak dan gebruik van tools die het je zo eenvoudig mogelijk maken. We hebben de belangrijkste WordPress plug-ins voor je op een rij gezet.

1  WordPress SEO van Yoast

WordPress plug-ins: Yoast SEO

Yoast SEO helpt je om de inhoud van jouw pagina's en berichten zo te schrijven dat ze beter gevonden worden in Google.

Het is niet zomaar een SEO plugin, het is een compleet optimalisatie pakket voor jouw website. Behalve toevoegen van titels en beschrijvingen aan je blog artikelen, geeft het je de mogelijkheid om Open Graph metadata toe te voegen, jouw pagina’s te analyseren, een xml sitemap te publiceren en nog veel meer. Gemakkelijk te installeren en te configureren. Dat is de reden waarom wij het gebruiken op onze website.

2  Gravity Forms

WordPress plug-ins: Gravity Forms

Gravity Forms is, zoals de naam al doet vermoeden, een WordPress plugin waarmee je formulieren kunt aanmaken. Het eerste waar je dan aan denkt is een simpel contactformulier. Geen probleem!

Maar naast een simpel formulier kan een website natuurlijk talloze andere interactiemogelijkheden hebben met de gebruiker. Met Gravity Forms kun je zelf zonder enige technische kennis allerlei formulieren bouwen.

Onmisbaar als je bijvoorbeeld een inschrijfformulier wilt maken voor een training​ en de cursist wilt laten kiezen uit meerdere datums en allerlei voorkennis wilt laten aanvinken.

3  W3 Total Cache

WordPress plug-ins: W3 Total Cache

De ultieme caching plugin voor WordPress. Een essentieel onderdeel voor een succesvolle WordPress website. Caching zorgt er namelijk voor dat de laadtijden van je website drastisch omlaag gaan. De statische content van je website wordt automatisch bijgehouden en kan snel aan bezoekers worden gepresenteerd. Zodoende hoeft niet telkens de gehele pagina opnieuw te laden.

En snelle websites hebben een streepje voor bij de Google zoekmachine.​

4  Thrive Content Builder

WordPress plug-ins: Thrive Content Builder

Deze WordPress plug-in is mijn absolute favoriet.  Een ongelooflijke tijdwinner! Hij biedt maar liefst 3 functies:

  1. een content editor
  2. landings pagina's
  3. lightbox en event manager

Content Builder

Met deze editor is het bewerken van tekst en afbeeldingen heel simpel. Zodra je iets aanpast, zie je dat op het scherm veranderen. Dat scheelt een stuk met de standaard editor: eerst de pagina of bericht bewerken, vervolgens opslaan en doorklikken naar bericht of pagina tonen. Vervolgens weer terug om verder te gaan met bewerken.

Met Thrive Content Builder zijn bijvoorbeeld afbeeldingen eenvoudig groter of kleiner te maken via een schuifbalk. Het interessantst zijn de extra mogelijkheden die je krijgt. Hiermee kun je inhoud als knoppen, tarieventabellen, tabs en content toggles toevoegen. Normaliter heb je hier andere plugins voor nodig of moet je behoorlijk verdiepen in programmeren. Met deze editor heb je dit in enkele minuten voor elkaar!

De website van Burogrijs is helemaal gebouwd met Thrive Content Builder.

Landingspages

Naast de editor krijg je er nog iets bij: landingspagina's. Onafhankelijk van welk thema jouw website heeft, krijg je een aantal templates voor landingpagina's. Pagina's die ontworpen zijn om jouw productaanbod onder de aandacht te brengen op een manier die scoort!

Je hebt dus geen OptimizePress plug-in meer nodig.

Lightbox en Event Manager

Je wilt dat bezoekers van jouw website zich inschrijven op jouw nieuwsbrief. Daarvoor is een inschrijfformulier nodig. Je kunt gebruik maken van vaste formulieren onder ieder artikel of in de sidebar. Dat is een standaard mogelijkheid van de Content Builder.

Maar je kunt ook gebruik maken van een tweetraps inschrijfformulier dat, compleet met animatie, in beeld komt als de lezer op een link in de tekst of op een knop klikt. Een andere mogelijkheid is om een Youtube video in een lightbox te laten verschijnen.

5  Thrive Leads

WordPress plug-ins: Thrive Leads

De eenvoudigste manier om meer abonnees op je nieuwsbrief te krijgen. Dat is wat deze plugin beloofd. Met Thrive Leads kun je allerlei opt-in formulieren maken waarmee je bezoekers van je website kunt verleiden om in te schrijven voor jouw nieuwsbrief.

Je kunt kiezen uit een groot aantal templates en je kunt instellen hoe en wanneer de opt-in verschijnt. Bijvoorbeeld een opt-in formulier dat van rechts in beeld schuift zodra de bezoeker de pagina gaat verlaten.

Je kunt zelfs diverse varianten maken en automatisch laten bepalen welke variant de meeste conversie oplevert.

6  Thrive Clever Widgets

WordPress plu-ins: Thrive Clever Widgets

De meeste websites hebben een sidebar met daarin een aantal widgets. Normaal gesproken ligt de indeling van de sidebar vast. Clever Widgets plugin geeft je de mogelijkheid om de samenstelling van de sidebar af te stemmen op de informatiebehoefte van de bezoeker.

Door juist die informatie te presenteren die relevant is voor de lezer, vergroot je de conversie van je website.

7 UpdraftPlus

WordPress plug-ins: UpdraftPlus

Met UpdraftPlus kun je een back-up van je site maken, inclusief database en bestanden. Deze back-up kun je opslaan in de cloud (Dropbox, iCloud, Amazon, etc.) of op je eigen computer.

Je kunt een rooster instellen voor het automatisch maken van back-ups en welke extra bestanden moeten worden meegenomen of welke bestanden kunnen worden overgeslagen.

8 Tweetily

WordPress plu-ins: Tweetily

Tweetily selecteert een willekeurig blog artikel en plaatst daarvan automatisch een tweet op Twitter. Hierdoor worden jouw volgers op Twitter gestimuleerd om jouw website te bezoeken.

Je hoeft alleen maar de tijd, het aantal tweets en het soort artikelen in te stellen en Tweetily doet de rest.

Op deze manier kun je oude artikelen telkens weer onder de aandacht brengen. Heb je nog weinig artikelen, dan stel je tijd tussen 2 tweets in op 4 of 6 uur. Naarmate het aantal artikelen groter is, kun je met kortere tussenpozen tweeten.Zou je ons willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hiernaast of hieronder (mobiel) voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, bedankt hiervoor.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: